WIGILIA

Zamówienia można składać drogą mailową lub telefoniczną ( 505 36 96 50 Patryk, 798 28 67 66 Gosia) do 19/12/2018.

Dowóz gratis przy zamówieniu za min 450 zł i potwierdzeniu telefonicznym (Katowice i miasta ościenne)

lub odbiór osobisty ( dowóz możliwy do 24/12 do południa )

Tradycyjnie:

polecany zestaw na jedną osobę – w cenie 65 zł ( MINIMALNE ZAMÓWIENIE 10 PORCJI* )

  • barszcz czerwony z pieczonych buraków, uszka z kapustą i grzybami lub krokiet                     ALBO zupa grzybowa z lanym ciastem
  • smażony filet rybny ( karp lub dorsz), puree ziemniaczane,
  • kapusta z grochem – porcja ok 200 gr
  • zestaw pierogów  9 szt – ( z kapustą i pieczarkami, ruskie, soczewicą i szpinakiem )
  • 3 rodzaje śledzików
  • kompot z suszu

*mniejsze ilości prosimy konsultować telefonicznie – 505 36 96 50

oferta dla firm – przy większych zamówieniach możliwa negocjacja cen

  • Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków – 10 zł / litr
  • Zupa krem z grzybów leśnych – 28 zł / litr
  • Uszka z kapustą i grzybami – 6 zł za 10 sztuk
  • Pierogi z kapustą i grzybami –  30 zł / 10 szt
  • Pierogi ruskie – 20  zł/ 10 szt
  • Pierogi z soczewicą i szpinakiem – 20 zł/ 10 szt
  • Paszteciki z kapustą i pieczarkami – 50 zł / 10 szt
  • Ryba po grecku – 12 zł / porcja 250 g
  • Karp smażony – dzwonka  w panierce – 12 zł / porcja ok 200 g
  • Filet z karpia/dorsza smażony w panierce – 16 zł / porcja ok 200 g
  • Śledzie po wileńsku ( z pikantną papryczką piri piri ) – 20 zł / 5 porcji
  • Śledź po japońsku – 20 zł / 5 porcji
  • Kapusta z grochem – 28 zł / kg
  • Wytrawne babeczki z pastą z ryby wędzonej i kaparem – 50 zł / 10 szt
  • Pieczeń z indyka z orzechami ( filet z piersi indyka ) – 45 zł / kg
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie czosnkowo-śmietanowym – 47 zł / kg
  • Filet z kaczki w sosie śliwkowo-borowikowym – 85 zł / kg

Nowocześnie:

Świąteczna taca FINGER FOOD – 5 – 10 osób 

( 8 rodzajów x 10szt ) 400 zł

  • koreczki śledziowe z serem żółtym i marynowaną papryką 
  • moskaliki z korniszonem i czerwoną cebulką
  • tartinki z serem pleśniowym Brie, z gruszką i orzechem włoskim
  • muszle makaronowe faszerowane sałatką z tuńczyka
  • wytrawne babeczki z łososiem, serkiem śmietankowym i koperkiem
  • vou-au-venty z musem z karpia z zieloną pietruszką
  • szaszłyki z krewetek marynowanych w białym winie, pomidorków i oliwek
  • pasta z wędzonej ryby podana na pumperniklu z oliwką zieloną

              Dodatki: dip czosnkowo-ziołowy + paluszki grissini

     Taca RYBY I OWOCE MORZA – 5 rodzajów x 10szt – 450 zł

  • komponowana przez szefa kuchni wedle dostępności świeżych oraz wędzonych ryb i owoców morza

               Dodatki: dipy – chrzanowy, koperkowy i cytrynowy + koszyk bagietek

Patera ryb wędzonych i owoców morza

Patera ryb wędzonych i owoców morza

Taca SŁODKOŚCI I OWOCE

– mała ( 8 rodzajów x 5 szt) – 250 zł    

– duża ( 8 rodzajów x 10szt) – 400 zł

 

  • sernik z winogronem i posypką z gorzkiej czekolady
  • jabłecznik z cynamonem i plasterkiem pomarańczy
  • muffinki czekoladowe
  • mini ptysie
  • 2 rodzaje koreczków ze świeżych owoców
  • 2 rodzaje cukierków czekoladowych