WIGILIA

Nie przyjmujemy już zamówień wigilijnych na rok 2019. 

Dowóz gratis przy zamówieniu za min 450 zł i potwierdzeniu mailowym

dowóz gratis – Katowice, Chorzów, Świętochłowice, Siemianowice Śląskie, Mysłowice

dopłata 20 zł – Zabrze, Sosnowiec, Ruda Śląska, Bytom, Czeladz

dopłata 30 zł – Gliwice, Tychy, Dąbrowa Górnicza. Piekary Śląskie, Mikołów, Będzin

**************CATERING ŚWIĄTECZNY**************

☆ Poczęstunek dla pracowników 50 – 1500 osób – od 15 zł

    – wycena indywidualna – prosimy o mail: fitfatkatowice@gmail.com

  • barszcz czerwony z pieczonych buraków
  • krokiet z kapustą i pieczarkami
  • porcja piernika świątecznego

lub

  • barszcz czerwony z pieczonych buraków
  • pierogi z kapustą i pieczarkami
  • porcja ciasta – keks z bakaliami

Poczęstunek jest przygotowany w opakowaniach jednorazowych, zgrzewanych.

Dowozimy w wyznaczone miejsce w ustalonym terminie.

Serwowane dania są gorące, a przy większych zamówieniach istnieje możliwość przyjazdu food truckiem ( mobilny bar ) – bez wpływu na cenę.

***********FIRMOWE PRZYJĘCIA ŚWIĄTECZNE***********

☆Tradycyjnie

w cenie 65 zł ( MINIMALNE ZAMÓWIENIE 10 PORCJI )

  • barszcz czerwony z pieczonych buraków, uszka z kapustą i pieczarkami lub krokiet
  • smażony filet rybny ( karp lub dorsz), puree ziemniaczane, kapusta z grochem – porcja ok 300 gr
  • zestaw pierogów ok 3 szt/os ( z kapustą i pieczarkami, ruskie, soczewicą i szpinakiem )
  • patera ze śledzikami i rybami  – różne rodzaje – ok 100 gr/ os
  • pieczywo
  • patera ciast świątecznych  ok 100 gr / os
  • kompot z suszu lub z czerwonych owoców – 250 ml /os ( gratis )                          

☆Nowocześnie

w cenie 125 zł ( MINIMALNE ZAMÓWIENIE 10 PORCJI )

  • krem z pieczarek z pietruszkowym pesto i domowym makaronem
  • smażony filet z łososia, puree selerowe, grillowane warzywa, sos maślano-cytrynowy
  • deska: ryby i owoce morza – ok 100 gr na osobę
  • deska: wędliny i sery świata – ok 100 gr na osobę
  • sałatki: nicejska z tuńczykiem, tradycyjna warzywna, zielona z kurczakiem
  • 3 rodzaje dipów ( jogurtowo-koperkowy, czosnkowy, salsa pikantna )
  • ciasta ( ok 100 gr na os), świeża bagietka, masło
  • domowa malinowa ice tea – z cytrusami, imbirem i miodem, podana w dzbanach

Świąteczny poczęstunek dla pracowników  – mini bankiet

zestaw dla 10 osób w cenie 350 zł ( dowóz gratis*)

  • taca kanapek bankietowych, dekoracyjnych  ( 30 szt )
  • jajko, śledzik, majonez, pikle z ogórka
  • serek śmietankowy, łosoś, kapar
  • hummus, kiełki, pomidorek koktajlowy
  • taca babeczek wytrawnych ( 30 szt )
  • feta, oliwka, pomidorek koktajlowy
  • mozzarella, bazylia, pomidor i sos balsamiczny
  • serek śmietankowy, suszony pomidor, czarna oliwka
  • taca słodkości – 100 gr na osobę  – mix pierniczki, keks, ciasta

                                                        

Dania możemy przygotować w formie “na wynos” – do samodzielnego podgrzania lub dowieźć je do Państwa w naczyniach lub podgrzewaczach.

  • wynajem zastawy porcelanowej   + 5 zł / os
  • wynajem stołów ( 4 osobowe ) + 30 zł / szt
  • wynajem obrusów białych + 20 zł / szt
  • kawa/herbata/woda/soki w dzbanach  + 5-10 zł / os

************CATERING WIGILIJNY*************

Przyjmujemy również zamówienia na pojedyncze dania – prosimy o kontakt mailowy w celu przygotowania oferty cenowej. Możliwy dowóz w wyznaczonym terminie.

  • Wigilijny barszcz czerwony z pieczonych buraków – 10 zł / litr
  • Zupa krem z grzybów leśnych – 32 zł / litr
  • Uszka z kapustą i grzybami – 10 zł za 10 sztuk
  • Pierogi z kapustą i grzybami –  35 zł / 10 szt
  • Pierogi ruskie – 24  zł/ 10 szt
  • Pierogi z soczewicą i szpinakiem – 24 zł/ 10 szt
  • Paszteciki z kapustą i pieczarkami – 52 zł / 10 szt
  • Ryba po grecku – 18 zł / porcja 250 g
  • Karp smażony – dzwonka  w panierce – 15 zł / porcja ok 200 g
  • Filet z karpia/dorsza smażony w panierce – 18 zł / porcja ok 200 g
  • Śledzie po wileńsku ( z pikantną papryczką piri piri ) – 15 zł / 5 porcji
  • Śledź po japońsku – 16 zł / 5 porcji
  • Kapusta z grochem – 24 zł / kg
  • Wytrawne babeczki z pastą z ryby wędzonej i kaparem – 50 zł / 10 szt
  • Pieczeń z indyka z orzechami ( filet z piersi indyka ) – 47 zł / kg
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie czosnkowo-śmietanowym – 49 zł / kg
  • Filet z kaczki w sosie śliwkowo-borowikowym – 89 zł / kg
  • Ciasta – keks, piernik, sernik – 60 zł / kg